Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 08:56 - Спиралата и нейните тайни
Автор: tedimov Категория: Други   
Прочетен: 2219 Коментари: 3 Гласове:
0



 image

В света на знайното и незнайното от Природата откриваме спиралата като основен принцип от нейните закони, защото я виждаме навсякъде: спиралата върху раковините, спираловидните клонки на бръшляна и на други увивни растения по огради и парапети, самите цветя се разтварят като спирала, листата също се навиват като спирала също като по чудо преди да се разтворят, растенията, тревата и цветята представляват спирала, преди буквално да пробият твърдата почва и дочули повика на пролетта, да покълнат. В силите ин-ян и в хексаграмите на И цзин наблюдаваме спираловидно движение. 
Лайнъс Полинг, носител на нобелова награда за откриването на вълшебните действия на витамин С, ни известява също и за поляризираните молекули. Установява, че в строежа им се забелязва спирала и че съединени, те образуват нещо като винтообразна хлабава пружина, наподобяваща вита стълба, всяко стъпало на която е с различен цвят. Тези молекулни съединения на материята са асиметрични като чифт ръкавици или обувки, притежаващи 2 форми, които са огледален образ на другата. Всички спирали от живата материя са „намотани” в една и съща посока – макар че ще функционират по абсолютно същия начин, ако са „намотани” в обратната посока. Това е важно за обновяване на клетките. 
Друг носител на Нобелова награда пък заяви, че „всички ние сме изградени от тирбушони за хора, боравещи с дясната ръка”. 
Спиралата се наблюдава и в много органи на човешкото тяло и не една или две от неговите функции се проявяват пак чрез спираловидно движение. Рамената и тазобедрената кост са спираловидни, потните жлези също. Спирала има и при деленето на клетката и т.н. Рогата на Овена, както всички рога са спираловидни. Изглежда всички същества на Земята, като се започне от амебата и се стигне до човека са подчинени на невидимия подтик да се движат по спирала. Тя се наблюдава дори в изчисляваните логаритми от астрономите и математиците, но те надали проумяват значението й така както знаят за него езотеричните астролози. 
Спиралата сякаш притежава някаква мистериозна, неуловима сила. Огънете ли медна тел на спирала, тя като с вълшебна пръчка придобива свойства каквито преди не е имала. Използвана в механиката, спиралата пробива дърво и желязо, а в електротехниката я употребяват за преобразуване на радиовълните в електроимпулси. Спиралата е една фигура, която превръща и лошата енергия в разбита фина, вече стимулираща енергия т.е. станало е енергийно превръщане…има развитие на енергията към по-съвършено ниво. Ето защо в природата тя се среща толкова често в живите форми – чрез нея организмите се предпазват от негативни енергии, естествено се очистват. 
Пречупете и линейното си мислене в обемна многопосочност, осигуряваща ви пластика, обективност и спираловидност. Къде се крие тайната на хармонията на живота? Само в единството на съчетаване на спираловидност в конструкцията на живото със спираловидността на мисленето и духовността. Съществува една елегантна формула за освежаване и подмладяване на телата. Животът на човечеството и в частност на отделния човек е представен като спирала, която е с повече навивки ако сте на повече години. Ако обърнете назад обаче хода на спиралата като намалите няколко навивки т.е. години и от вашата възраст постепенно ще навлезете в желаните ви години. Нарисувайте най-напред този процес, после го възпроизвеждайте чрез зрителната си памет месеци наред като си поръчвате желаната възраст и накрая ще бъдете възнаградени. Животът започва с една радостна изненада, защо и неговото подмладяване да не е така?

 





Тагове:   нейните,


Гласувай:
0



1. анонимен - Много интересна тема.
15.09.2007 15:12
Интересно ми е каква теория ще развиеш за спиралата на човешките взаимоотношения и повтарящите се спираловидни модели на поведение:)
Поздравявам те за блога!
цитирай
2. anastasiia - Прекрасен постинг!:)
14.10.2007 10:25
...Ето, отново стигнахме до заоблеността...Но тук, в една прогресираща форма..., каквато е спиралата...
Аз си мисля, че и с човешките взаимоотношения е така. Когато излъчваш любов, тя се връща при теб умножена стотици пъти...Получава се една прогресия, увеличаване на доброто, любовта... Не случайно има такъв израз: "Колкото повече даваш, толкова повече получаваш..."
Така е и с усмивката!:) ....
цитирай
3. tedimov - anastasiia! :)
14.10.2007 10:57
Направения извод от теб е страхотен:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tedimov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 87389
Постинги: 29
Коментари: 51
Гласове: 720
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031