Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2007 09:26 - Продължение на космическата патология
Автор: tedimov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
0



В един от разказите си пациентът разказва, че  го транспортирали на Луната и се бил борил с извънземните, които искали да му имплантират някаква пластинка в главата и чрез него да обсебят планетата Земя. Не успял да се справи с тях, те имали много здрави бази там. Питаше ме дали ще може да се справи с извънземните, когато пак го отмъкнат там, горе. После пък твърдеше, че базите на извънземните на Марс били унищожени.
Какво е обяснението за неговото състояние?
Разбира се, трябваше да се влезе в неговата роля, за да се мисли по неговия начин и се опиташ да му обясниш, че той винаги ще е един от защитниците на Земята от нашествениците. Дълго време му говориш за това как трябва да се помага на земните хора, че не трябва да се допускат извънземните на нашата планета, и той беше много доволен. Потискан като дете, той не престава да живее с манията, че защитава Земята от извънземните същества. И тъй като не може да реализира това свое желание по друг начин, той е позволил да бъде обсебен от чужди сили, които му диктуват какво да прави и какво да говори. Като го гледаш в очите, виждаш не безумния блясък на лудостта в тях, а нещо мистично, нещо необяснимо – сякаш този човек беше вампир или нещо подобно. В един момент дори ти става страшно – имаш чувството, че виждаш как на този човек му растат вампирски зъби.
А всъщност каква е истината?
Той все  питаше за една или друга статия от някой вестник. И когато му отговаряш утвърдително, той казваше с усмивка: и аз бях там или аз съм този, за когото пишат във вестника. Явно въображението му се възбуждаше от вестникарските информации и фантазията му започваше да работи на бързи обороти. В един момент невъзможните за нас неща за този  пациент бяха напълно реални и осъществими. Имаш чувството, че чужда сила го тласка навсякъде и му помага да се справи. Странно тисе сторва и друго – на този човек му вярваха. И близките, и роднините. И в един момент и ти се уловяш, че с изключително внимание слушаш това, което разказва. И как не, та той говори за неща, които биха могли да се случат или пък вече се случват. И дали пък този човек наистина не е пратеник на някаква друга цивилизация?
Какъв е отговора на този въпрос?
Нямаш сега, но може би след време и аз ще намериш отговора. Той твърдеше, че има постоянен контакт с извънземните. Като малък те идвали при него във формата на скакалци или мравки. Били невероятно организирани и му помагали непрекъснато и във всичко. Били безполови. След години го изоставили напълно. Защо, не можа да ни каже. После дошли духовете. Когато имал контакт с извънземните, пристигали и духовете, но те били безобидни същества.
Впечатлението Ви от този човек? Луд или обсебен?
Преди да се отговори на този въпрос, трябва да споделим още нещо за него. При скениране, съвсем неочаквано, той разшири бавно биополето си и за късо време то изпълни стаята и напусна пределите й. Явно този човек не беше луд, той перфектно владееше свръхсензориката.
Стана интересно! А след скенера?
Да, прониквах в мозъка му и странно, но там имаше доста забележителни неща. Някои неврони бяха по-едри и разширени. Имаш чувството, че този човек е обработван продължително време. Някои от мозъчните му дейности са ускорени. Иначе външно той беше кротък, с лице и брада на Ботев. Подкорието му наподобяваше правилна пирамида, а пихтиестите субстанции на мозъка му бяха така правилно подредени, че това много ме изненада. Мозъчните му химикали бяха в норма. Нямаше данни за мозъчна органична патология, а разказваше такива странни неща.
Какво е останалото?
Да, той разказва, че преди 2 години изведнъж се влошило здравословното му състояние и отслабнал наполовина. Останал само кожа и кости. И започнал да се лекува сам с Преднизолон и Нудрокортизон....И се възстановил....постепенно.

- Беше му зададен въпроса дали има деца. И още тогава отговорът му ме накара да бъда нащрек. Той ми отговори, че не знаел колко деца има. Там, дето е живял, не били му казали. Родителите му са разведени и понякога се вижда с майка си. Иначе живее сам.
И в заключение:
- Вярно е, има свръхсензори, които са шизофреници. В повечето случаи не им личи лудостта. Само когато са в криза, налудничавите им мисли ги издават, както и поведението им.
Лекува ли се този пациент?
Да, той се оправи и сега работи и се чувства добре.
Какви въпроси се обсъждат с него?
Коригираш грешките в съзнанието му, с биоенергия променям статуса на личността му и му внушаваш възможности за реализация. Активираш възстановяването на различните мозъчни химикали за удовлетворяване на егото му. Налагаш специален дневен режим (хигиенно-хранителен и динамичен) и му внушаваш възможности за промяна на личността вкъщи и извън нея. Постепенно разширяваш социалните контакти на този човек и мислено го караш да си поставя по-близки и по-далечни цели. Възстановяваш нормалните му чувства и променяш начина, по който той приема околния свят. Настройваш го за положително възприятие на ежедневието. От разстояние му внушаваш мисълта за социална търпимост и начини за преодоляване на агресията. Решително променяш личността му в негова полза и създаваш по-гъвкаво отношение за адаптирането му в нормална среда.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tedimov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 87389
Постинги: 29
Коментари: 51
Гласове: 720
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031