Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 09:10 - Хороскопът - начин да живеем по звездите. Какво е хороскоп ?
Автор: tedimov Категория: Забавление   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
1



Астрологията се занимава с изучаването на съвпаденията във времето между разположението на планетите и събитията на Земята. 
Зодиак е гръцка дума и означава кръг, на живота. Всъщност той е координатна система. Двете оси разделят кръга на 4-квадранта, които са годишните времена. Всеки квадрант се разделя на още 3 равни части и се получават 12 зодиакални знака. Слънцето преминава всеки от тях за около 30 дни, всеки знак владее 30?, а всички заедно - 360?, равни на една година пълно завъртане на Слънцето. 
За първи знак е приет Овенът, който започва от точката на пролетното равноденствие – 21.03. Останалите знаци Тел e ц, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби следват посока, обърната на часовниковата стрелка. Зодиакалният кръг притежава елементи и качества. Елементите са огън, въздух, земя и вода и дават представа за общите качества. Огънят – активност, екзалтираност, пламенност. Нуждае се от презареждане, защото гори много енергии. 
Въздух – общителност, лесна възбудимост, духовитост. Нуждае се от много пространство. 
Земя – практичност, стабилност, ако не изпадне в кризи. Нуждае се от време. 
Вода – въображение, емоции, свежест, но бързо се изчерпва. Добре е да контролира чувствата си. 
Качествата са кардинални, неподвижни и подвижни и описват поведението. 
Кардинален – стремеж да предвиди нещата. Възползва се от всеки удобен случай и не отлага. 
Неподвижен – съгражда с твърдост и постоянство. Жизнеутвърждаващ и никога не се отказва. 
Подвижен – многостранност и гъвкавост в зависимост от ситуацията, активност, обича разнообразието. Всеки знак е свързан с един елемент и едно качество. 
Зодиакалните знаци се влияят от една или повече планети. И така Овен – от Марс, Телец – от Венера, Близнаци – от Меркурий, Рак – от Луна, Лъв – от Слънцето, Дева – от Меркурий, Везни – от Венера, Скорпион – от Марс, Плутон, Стрелец – от Юпитер, Козирог – от Сатурн, Водолей – от Сатурн и Уран, Риби – от Юпитер. И Нептун. 
Всяка от 10-те планети определя различни страни на вашата личност. 
Като рождена карта се обозначава разположението на Слънцето, Луната, акцендента /това, което изгрява от изток, когато се родите/, както и разположението на домовете. 
Все пак не забравяйте, че вие носите по-малко и от всеки знак в себе си. Остава и някакъв процент и на свободната ви воля.



Тагове:   Какво,   начин,   хороскоп,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tedimov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 87486
Постинги: 29
Коментари: 51
Гласове: 720
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930